Duikclub en duikschool

 

Duikclub Triton vzw is een gezellige duikclub met uitvalbasis in Kapellen en is ook een duikschool waar plezier en veiligheid voorop staan.  Onze duikclub staat garant voor een aangename en ontspannende opleiding in het sportduiken. Ons doel is onze leden gefascineerd te maken in het onderwaterleven met alle respect voor haar fauna en flora.

Leden van de club kunnen deelnemen aan opleidingen, zwembadtrainingen, duikactiviteiten en duikreizen en zijn meteen verzekerd bij al deze activiteiten.

Duikclub

Infomap voor (nieuwe) leden

U vindt hier de samengestelde infomap voor (nieuwe) leden, d.i. een brochure met alle nuttige informatie.

Trainingen

De zwembadtrainingen vinden telkens plaats op maandag en donderdag van 20:45u. tot 22:00u. Er worden lessen gegeven in verschillende groepen en meestal werken wij in 3 groepen: beginners - gevorderden en de fysiek zwaardere groep ; van eerder iets rustig voor de nieuwelingen tot eerder iets pittigs voor de gevorderden.  Deze trainingen worden gegeven door instructeurs en andere monitoren van onze club.   De trainingen zijn afwisselend gericht op duiktechnieken en meer fysieke oefeningen.

Trainingsplaats: Gemeentelijk zwembad Kapellen, Chr. Pallemansstraat 84, BE-2950 Kapellen - Tel. 03/660 67 60

Af en toe organiseert de duikclub een net(ten)training voor ongeveer rond 20 duikers.  Wat doe je als je in een visnet of fuik komt als je aan het duiken bent? Om de net(ten)training te doen, heb je het materiaal nodig zoals je in de  Oosterschelde gaat duiken, dus min een 7mm pak met alles erop en eraan.  Een duikmes of linecutter zijn noodzakelijk. Tijdens de nettentraining kan je dit oefenen.

Bekijk het filmpje van de laatste net(ten)training:

Lidmaatschap en reglement van inwendige orde

Ben je geïnteresseerd om lid van onze club te worden? Bekijk dan eerst ons Lidmaatschap & Reglement van Inwendige Orde en checklist voor nieuwe leden.

Medische fiche

Elke duiker of aspirant-duiker die een medisch onderzoek ondergaat tussen 1 september (jaar X-1) en 31 augustus (jaar X), waarbij er geen klinische tegenaanwijzingen zijn om te duiken heeft een medische keuring met een geldigheidsdatum tot 31 maart (jaar X+1), startend vanaf de datum van de medische keuring.

Dit verplicht onderzoek wordt best uitgevoerd door een dokter aangesloten bij de Geneeskundige Commissie van NELOS, maar mag door gelijk welke geneesheer gedaan worden.  Vanaf de leeftijd van 45 jaar en verder om de 5 jaar, dient een bijkomend onderzoek te gebeuren namelijk een elektrocardiogram (ECG) onder belasting (cyclo ergometrie).

U vindt hier een overzicht van duikartsen aangesloten bij Nelos Medische Commisie 2018, maar ook duikartsen niet aangesloten bij Nelos.

Er worden medische fiches ter beschikking gesteld met een afscheurbare strook.  Deze hoeven niet meer aangekocht te worden via de NELOS-boetiek en via je duikschool.  De bestaande fiches/strookjes kunnen worden opgemaakt én kunnen ook gedownload worden van https://www.nelos.be/artikel/medisch_onderzoek.

Deze medische strook https://www.duikclubtriton.be/mat/Medische_Fiche.pdf invullen, afscheuren en bij betaling van het lidgeld afgeven aan de clubsecretaris.

Lidgelden 2019

U wordt vriendelijk verzocht voor 1 februari 2019 te willen doen:
-  Lidgeld 2019 te storten op rekening Triton : BE 94 7331 2318 8414 met mededeling (naam+voornaam + lidgeld 2019)
-  Het ingevulde medisch keuringsstrookje, door (duik)arts ingevuld, gedateerd en gehandtekend, af te geven aan clubsecretaris.
-  Het ingevulde bladje pagina 7 uit het blauwe duikboekje, door (duik)arts ingevuld, gedateerd en gehandtekend, af te geven aan clubsecretaris.
-  Het ingevulde document "Toestemming foto en beelmateriaal" aan bestuur of clubsecretaris. 

Leden die lidgeld en/of medische keuring niet tijdig in orde brachten en dit alsnog willen doen, zullen verplicht 10 euro extra administratiekosten worden aangerekend.

  1ste lid 2de lid 3de lid 4de lid 5de lid
Duikende leden   135€   125€   115€   105€    95€
2de clubleden *    80€    80€    80€    80€    80€
zwembadleden en snorkelaars    95€    90€    85€    80€    75€
Nelosleden **    75€    75€    75€    75€    75€

 

 

 

 

 

Lidgelden voor 2de, 3de, 4de en 5de lid geldt enkel voor leden van hetzelfde gezin wonende op hetzelfde adres.

* 2de clubleden zijn nog in en andere Nelos-club volwaardig lid.

** nelosleden hebben geen toegang tot de zwembadtrainingen

Lidgeld voor nieuwe leden (duikers)

  januari–maart april–juni juli–augustus

september
–december Jaar+1

Duikende leden 135€ 120€ 105€ 180€

 

 

 

 

waarvan inbegrepen: inkom zwembad, lidmaatschap BEFOS/NELOS, verzekering, Hippocampus (tweemaandelijks duikmagazine van de NELOS), burgerlijke aansprakelijkheid.

Bovenop het lidgeld moet ook
1) éénmalig € 40 betaald worden voor de aankoop van een beginnersmapje. In dit mapje zit een cursusboek, een medische fiche voor het jaarlijks medisch onderzoek, een blauw duikboekje, een brevetkaart 1*Duiker en een logboekje.
2)
een vergunning voor de Put van Ekeren (geldig voor 3 jaar) worden aa
ngevraagd (€ 10) die je zal ontvangen zodra je geschikt bent bevonden om buiten te duiken door monitoren met een theoretische evaluatie en zwembadproef.

Vulkaarten duikflessen

Duikclub Triton bezit een eigen duikflesvulstation (tot 300 BAR) en duikflesvullingen gebeuren tijdens de zwembadtrainingen.  Leden kunnen hiervan gebruik maken door de aankoop van een vulkaart bij de materiaalmeester.

VULKAARTEN PRIJS
25 vullingen 25 €
55 vullingen 50 €

 

 

 

Duikschool

Beide begrippen “duikclub” en “duikschool” vragen enige verduidelijking: wel een duikclub betekent: organiseren van activiteiten en clubduiken, vriendschappen leggen, ervaringen uitwisselen en dit alles in een gezellige sfeer ; een duikschool is een duikclub die zelfstandig opleiding kan geven en brevetten kan uitreiken.

Wij zijn als club erkend door Nelos (Nederlandstalige Liga voor Onderwateronderzoek en Sport), Befos (Belgische liga voor Onderwateronderzoek en sport), Avos (Vereniging van Antwerpse duikclubs) en CMAS (Confédération Mondiale des Activitées Subaquatiques) en werkt met de internationaal erkende CMAS-brevetten.

Brevetverantwoordelijken

    Coördinator 1 * brevetten

   Patrick Driessens - Assistent Instructeur - GSM 0499 / 75 25 77