Het is nu donderdag 20/06/2024 - 16:41

 

1ster duiker

Een beginnende duiker, een kandidaat 1*Duiker is een duiker die  nog volop bezig is met leren duiken. Normaal gezien kan je het brevet van 1*Duiker binnen een drietal maanden halen, dit dankzij een intensieve én persoonlijke begeleiding door onze gebrevetteerde instructeurs. De opleiding begint natuurlijk bij de basis. Zo ontdek je het belang van een goed gebalanceerde hoeveelheid lood, leer je je duikmasker onder water leegmaken en stel je vast dat je met zwemvinnen op het droge best achteruit loopt. Daarnaast leer je hoe je met een duikfles, een trimvest en een ademautomaat een set samenstelt waarmee je kan duiken en hoe je daar kopje onder mee gaat. Dit alles ontdek en leer je tijdens de zwembadtrainingen.

Eens je de basisvaardigheden onder de knie hebt en je persoonlijke instructeur daar ook van overtuigd is, mag je – uiteraard onder begeleiding van één van onze ervaren duikers – het ruime sop in. De diepte is echter beperkt tot maximum 15 meter. Na vijf positief geëvalueerde duiken en het tonen van enkele vaardigheden onder water krijg je een CMAS-kaartje met daarop een blinkende eerste ster!

 

 

·         Voorwaarden om te kunnen deelnemen

o   14 jaar oud zijn

o   Medisch in orde zijn

o   100 meter kunnen zwemmen

o   Minderjarige duikers dienen bij hun eerste aansluiting eenmalig een verklaring te laten ondertekenen door hun ouders/voogd. Dit formulier is downloadbaar op de NELOS-website.

 

·         Hoe verloopt de opleiding en hoe lang duurt ze?

o   Zwembadproeven (permanente evaluatie)

o   Theorie (cursusboek 1*D)

o   Doopduiken in open water

o   Uitvoeren van vaardigheden in open water

 

Via onderstaande link vind je nog weer informatie.

Bron: https://www.nelos.be/opleiding/Sportduiken.1*D

 

 

Laatste update: 07/09/2022