Het is nu 26 mei 2022 - 12:08

Ik wil leren duiken

Heb je nog nooit gedoken?  Je kan 3 gratis zwembadtrainingen of duikinitiaties volgen.
Je krijgt dan eerst een opleiding van onze gebrevetteerde instructeurs en kan je oordelen of duiken iets voor jou is alvorens aan te sluiten bij onze duikclub.
Je leert enkele basistechnieken aan in het zwembad en wanneer je deze vaardigheden beheerst, nemen we je mee in open water.

Voor de eerste vijf buitenduiken kan je gratis gebruik maken van het duikmateriaal van de club. Je hoeft dus op voorhand niets te kopen.

Is duiken misschien iets voor jou? Mail of bel ons voor een afspraak van 3 gratis proeflessen.  Jaarlijks organiseren wij startmomenten voor de opleiding van beginnende duikers.

Wanneer is het training en waar duiken we?

Elke maandag en donderdag hebben we een zwembadtraining in het zwembad van Kapellen van 20u45 tot 22uur.
Als we ‘buiten’ gaan duiken, is dat meestal ergens in de Oosterschelde (afhankelijk getij) of in de Put Van Ekeren

Wat heb ik allemaal nodig?

Om te leren duiken heb je (in het begin) niet veel nodig.
Voor de initiatielessen is een zwembroek/badpak en een handdoek voldoende. Het duikmateriaal kan je gebruiken van de club.
Na de initiatielessen, en als je er een goed gevoel bij hebt, kan je echt leren duiken. Je moet dan zelf uw basisuitrusting aankopen. We noemen dit het ABC materiaal:

• - Duikbril
  • - Snorkel
  • - Loodgordel
  • - Zwembadvinnen

Onze monitors beantwoorden graag al uw vragen.

Wat gaat me dat kosten?

Na de initiatie wordt je lid van onze club en betaal je je lidgeld. Het lidgeld omvat de duikverzekering, aansluiting bij NELOS, driemaandelijks tijdschrift Hippocampus, toegang tot het zwembad en gebruik van het clubmateriaal in het zwembad.

• Lidgeld: € 145,00 (jaarlijks)
  • Putvergunning: € 10,00 (3-jaarlijks)
  • Pré-Paid 1* opleiding: € 125,00 (eenmalig)
  • Beginnersmapje: € 40,00 (eenmalig)
  • Totaal: € 320,00

De eerste 5 buitenduiken kan je duikmateriaal gebruiken van de club (excl duikpak). Nadien kan je dit ook huren. Zo moet je niet alles in één keer aankopen. Wens je graag zelf materiaal aan te kopen, vraag gerust raad aan onze instructeurs!

Medische keuring

Behalve het lidgeld, moet je ook voldoen aan een medische (jaarlijkse) keuring. Je kan dit doen bij uw huisarts, of bij een door NELOS erkende duikarts. U kan pas deelnemen aan de trainingen en/of lessen als u medische fiche en lidgeld in orde zijn.

Algemene informatie (lidgelden, uitrusting, ...) vind je hier